Διαδικτυακή Ημέριδα - Η πρόληψη και ο έλεγχος των λοιμώξεων στη μάχη της Covid-19

Διαδικτυακή Ημέριδα - Η πρόληψη και ο έλεγχος των λοιμώξεων στη μάχη της Covid-19

Δείτε το πρόγραμμα

Δηλώστε συμμετοχή


Αγαπητοί φίλοι,

Η παγκόσμια πανδημία της COVID-19 έχει ήδη σημαδέψει τη φετινή χρονιά και θα αφήσει έντονα το αποτύπωμα της ως μια από τις μεγαλύτερες υγειονομικές κρίσεις του σύγχρονου κόσμου. Επιστήμονες υγείας, διεθνείς οργανισμοί, η βιομηχανία και ολόκληρες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ενώνουν τις προσπάθειές τους για να προσδιορίσουν τις βέλτιστες στρατηγικές περιορισμού και πρόληψης και να εξασφαλίσουν γρήγορες διαγνωστικές μεθόδους, αποτελεσματικές θεραπείες και εμβόλια και ταυτόχρονα να διασφαλίσουν ότι αυτά τα όπλα θα είναι παγκοσμίως  διαθέσιμα και προσιτά.

Διανύοντας ήδη το δεύτερο κύμα της πανδημίας όλοι οι Επαγγελματίες Υγείας και κυρίως αυτοί που ασχολούμαστε με την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων, αντιλαμβανόμαστε περισσότερο από όλους το τεράστιο φορτίο νοσηρότητας και θνητότητας που δημιουργεί η εξέλιξη της πανδημίας και βιώνουμε, υπό το βάρος και της σωματικής μας κόπωσης, την τεράστια αγωνία για την ανταπόκριση του υγειονομικού συστήματος στις ανάγκες που θα προκύψουν.

Μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες που μας έχουν επηρεάσει σε οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΕΛ αποφάσισε να αναβάλλει το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελέγχου Λοιμώξεων για την άνοιξη του 2021 και στη θέση του να πραγματοποιήσει μια διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Η πρόληψη και ο έλεγχος λοιμώξεων στη μάχη της COVID–19»,  την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020.

Με γνώμονα τη ρήση του Sir Francis Bacon ότι “η γνώση είναι δύναμη” και στο πλαίσιο της Ημερίδας θα συναντηθούν καταξιωμένοι επιστήμονες οι οποίοι θα μοιραστούν μαζί μας την πολύτιμη εμπειρία τους και θα  αναλύσουν την πορεία της πανδημίας, τα μέτρα περιορισμού της, καθώς και όλες τις εξελίξεις για την πρόληψη, τη  διάγνωση, τη  θεραπεία της COVID-19, την βέλτιστη διαχείριση των ασθενών και την πρόληψη της ενδονοσοκομειακής διασποράς. Ταυτόχρονα επειδή θεωρούμε πολύ ουσιαστική την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών προβλέφθηκε χρόνος σε κάθε συνεδρία για την ενεργητική συμμετοχή όλων με ερωτήσεις προς τους εισηγητές.

Με μεγάλη χαρά και προσμονή λοιπόν το ΔΣ της ΕΕΕΛ, η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή της Ημερίδας απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους εσάς και ευελπιστούμε στην αθρόα συμμετοχή σας αλλά και στη συστράτευσή σας στην αντιμετώπιση του σημαντικότερου προβλήματος Δημόσιας Υγείας του αιώνα.

       Αγγελική Καραΐσκου                          Δημήτριος  Χατζηγεωργίου

Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.Λ.              Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής