Ενημέρωση από την ΕΕΕΛ

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ΔΣ της ΕΕΕΛ θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει και να συγχαρεί κάθε μία και κάθε έναν από τα μέλη των Επιτροπών Λοιμώξεων σε όλα τα νοσοκομεία, καθώς εμείς ξέρουμε καλά πόσο δύσκολο και μοναχικό είναι το να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή και στο μάτι του κυκλώνα χωρίς πάντα να έχεις την συνεργασία και την στήριξη όλων των υπολοίπων επαγγελματιών υγείας. Επίσης ειδική ευγνώμονα μνεία στον Καθηγητή μας Κο Σαρόγλου και στην Αγγελική Καραϊσκου και Δημήτρη Χατζηγεωργίου για την συμμετοχή τους στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου που κατά γενική, πανελλήνια αλλά και διεθνή ομολογία, έχει αποδώσει εξαιρετικό έργο ως τώρα.

Οι μέρες αυτές, με την πρωτόγνωρη εμπειρία μιάς πανδημίας, κατέδειξαν πολύ γλαφυρά σε όλους, κράτος, νοσοκομεία, μέσα ενημέρωσης, αλλά και στον απλό άνθρωπο, την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα του ελέγχου λοιμώξεων που καθιστά απαραίτητο προαπαιτούμενο την θεσμοθετημένη δημιουργία και λειτουργία αυτοτελούς Τμήματος Λοιμώξεων.

Καθώς η θητεία του παρόντος ΔΣ παρατάθηκε για ένα εξάμηνο μετά την αναγκαστική ματαίωση των εκλογών της 14/3/2020, ενημερώνουμε τα μέλη ότι αν η κατάσταση εξακολουθεί να βαίνει ομαλοποιούμενη και με σταδιακή άρση των μέτρων, οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, μετά φυσικά πλήρη ενημέρωσή σας και προκήρυξη.

Τέλος, η επικρατούσα σκέψη μας είναι το ετήσιο Συνέδριό μας του Νοεμβρίου να διεξαχθεί ηλεκτρονικά, όπως στις προθέσεις μας είναι και ενδεχομένη διαδικτυακή εκδήλωση και συζήτηση με προεξάρχον θέμα τον φόβο του επαγγελματία υγεία μπροστά στην πανδημία και την διαχείρισή του, καθώς και άλλα επίκαιρα θέματα. Καλό θα ήταν να έχουμε ανατροφοδότηση στο πόσα από τα μέλη μας θα ήταν πρόθυμα να το παρακολουθήσουν, φερ’ ειπείν την Πέμπτη 7 Μαϊου, 19.00-21.00.

Με θερμούς Συναδελφικούς και Φιλικούς Χαιρετισμούς

Το ΔΣ της ΕΕΕΛΆν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις κάντε κλικ εδώ.