Εκδήλωση στο Ερρίκος Ντυνάν για τη Δωρεά του Μυελού των Οστών-23 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου μας από τις 12.00 μέχρι τις 2.00 ενημερωνόμαστε για τη δωρεά του μυελού των οστών και όσοι μπορούμε, θέλουμε και πληρούμε τις προϋποθέσεις, γινόμαστε εθελοντές δότες με μία απλή, απλούστατη διαδικασία!

Η Διευθύντρια του Αιματολογικού Τμήματος κυρία Ελίνα Βερβεσού, ένθερμη υποστηρίκτρια της δωρεάς του μυελού των οστών και  ο Διευθυντής της Αιμοδοσίας κ. Γιώργος  Αναγνώστου  θα υποδεχθούν έναν διακεκριμένο συνάδελφό τους, τον καθηγητή Στέλιο Γραφάκο, ψυχή και πρωτεργάτη του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» που πρωτοστατεί στη διάδοσης της ιδέας της εθελοντικής αυτής προσφοράς που σώζει ζωές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο foyer του Αμφιθεάτρου κλιμάκιο της Οργάνωσης θα εγγράφει τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και με την διαδικασία της λήψης στοματικού επιχρίσματος (σάλιου), θα συλλέγει τα δείγματα των εθελοντών για τον έλεγχο της ιστοσυμβατότητας που θα ακολουθήσει.

Γνωρίζοντας ότι χιλιάδες ασθενείς με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες μπορούν να γίνουν καλά μόνο με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών και παρόλο που σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν εκατομμύρια δότες, εντούτοις ένα 20% των ασθενών εξακολουθούν να μην μπορούν να βρουν συμβατό δότη, προσδοκούμε σε αθρόα συμμετοχή και εγγραφή στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας». Κάποιοι από αυτούς τους ασθενείς μπορεί να είναι φίλοι μας, συγγενείς μας, το μικρό μας ανιψάκι, ή το παιδί φίλων μας.